Monday, 23 January 2012

How I spend my CNY

 Gong Xi Fa Cai, Ang Pow Lai Lai

Hewhewhew kalau awak faham, awak hebat. Ok baru je transfer gambar from phone to laptop, tengah hyper nak masukkan semua. Nak share dekat dalam blog ^^ Kalau upload dekat pesbuk, macam tak menarik pulak hahahaha pun boleh (ikut suka hati lah kan).

Semalam (belum CNY lagi), pergi open house kat Jln Ampang. Kalau tak tahu mana Jln Ampang, sila google uuuuuuuu. Hurm time sampai tu, tak sangka pulak sedara-sedara Singapore turun KL. Seronok jumpa dorang ni. Tapi aku seronok dalam hati je lew. Oh anyway ada yang tak dapat datang (Sedihnya......) Tumpang dengar mak-mak berborak je huhuhuhu. Insecure lah tengok Athirah (anak tuan rumah) punya outfit. Ummi cakap dia nampak macam cowboy eh...... cowgirl. With her perfect and all. Ok tak snap gambar dia pulak. Segan ni. Segan. 

Ada marshmallow, coklat, gula-gula, hmm apa lagi? Favorito!
Sila teka apa yang lelaki berbaju merah itu sedang buat. Hahaha
That's me! Abaikan tudung saya.
Datin-datin vogue. Yang bertudung berbaju purple tu tuan rumah. 
Yang berTshirt hitam tu tuan rumah. Hiwhiwhiw geng Abah.
After open house tu pergi Gombak. Balik rumah, sampai around 1am. Fuhh memang meriah lah dengan mercun-mercun tu, orang beraya katakan. Ambang TAHUN BARU CINA. Nasib baik dapat tidur. Orang lelaki tengok bola kan semalam? I know~~~~~~~~~

Hari ni (The CNY), aku ingat duduk rumah je. Tetiba Abah ajak pergi KL. Kosong okay KL. I mean takdelah kosong, adalah minoriti kereta di jalan raya. Lepas settle kerja, kita pergi Gombak (bukan Gombak yang semalam punya, lain tempat). Lepastu dinner, and then tadaaaaaa here I am, typing these. Cerita tamat. Mana tepukan? Ok takde eh? Sedih....................... (Hipokrit)

Assalamualaikum, selamat malam, selamat bercuti. Jangan lupa buat homework ye!~

4 comments

aulia said...

'Datin-datin vogue' Haha. Can't stop laughing. xD

You remind people about homeworks, how about you? Dah siap semua cik akak Fatihah yang manis?

Fatihah Ory said...

Hahahaha kan semua gaya pun cam mak datin :P

Hmmm hmmm adik Aulia yang manis, homework akak dah siap semua yeay! Eh jap nak re-check balik lol

syed abu bakar said...

Orang melayu punya open haouse untuk raya cina ka ? wow :D

Fatihah Ory said...

Syed Abu Bakar - Aaaaa tu open house for rumah baru ok. Not CNY one haha

© Wonderful
Maira Gall