Monday, 30 January 2012

Permainan Facebook

Assalamualaikum. Aku nak menaip pasal pesbuk lah ni. Tak apa kalau takde siapa minat nak baca tulisan kecik ni tapi at least, bacalah tulisan besar gedabak di bawah ini. Huhuhuhu aku copy ayat seorang pemilik akaun Facebook.

‎"Like maksudnya sokong. Jadi, like gambar orang yg tak menutup aurat ialah haram." - Ustz. Azhar Idrus
Credit to Po.

WHOA! Sebelun ni aku err, main like jelah kan. You know, tengok orang edit cantik-cantik lepastu takkan tak like en. Lumrah di facebook (lumrah perempuan), bila nampak apa yang cantik mestilah like. Dah kat Facebook sinonim dengan butang LIKE ni kan. Sometimes bila scroll News Feed, nampak gambar, random je aku like. See? -_- Now dah tahu ni, sila berhati-hati sebelum like gambar orang. Terutamanya yang perempuan tu.

Post ini sangat random.

4 comments

AtiraHusna said...

Wahh, terima kasih bgtahu. Kalau tak sampai bile pon tak tahu :3

Feenas Sya said...

tenkiu sharing yea ..
baru tahu ..
:)

NUR SABRINA FIRZANAH said...

thanks sebab bagi tau :)

Anonymous said...

Satu lagi yg selalu kita lupa , org yg bertudung tapi hijabnya dipakai atas dada tu kan bermaksud taksempurna auratnya. jgn like ^_^

© Wonderful
Maira Gall