Thursday, 12 January 2012

School for life (y)

Hi. School life is getting busier. Lol ok a few seconds ago I was asking myself why do I type in English? Hahaha okay marilah menaip dalam Bahasa Melayu, bahasa kebangsaan negara kita, MALAYSIA. Wah bangganya si Fatihah ni kan. Disebabkan mata pelajaran Science & Mathematics sudah ditukar kepada Sains & Matematik (Bahasa Melayu), jadi kenalah biasakan dengan Bahasa Melayu ok. Apa entah aku merapu ni.


English literature
I've finished reading the new novel for Form 3, How I Met Myself. I was devouring into it for almost an hour. Yep, I really read it for almost an hour. For a bookworm like me, there's no problem in finishing the novel in a short time. Plus the story line is very interesting.

Komsas
Okay, dah dapat pun novel baru dan antologi untuk Tingkatan 3. Dah bukan "Sehijau Warna Daun" tu lagi ye. Sekarang ni untuk antologi ialah "Harga Sebuah Lukisan" dan novel pula, bertajuk Merenang Gelora. Eh novel Merenang Gelora tu biasa je lah. Jalan cerita takdelah menarik sangat huwhuwhuw dahlah tebal 260 muka surat. English punya tipis je, 100 lebih camtu je.
p/s Aku rasa Badri tu macam gila kuasa. Lokman pun tak tahu pasal Meng Kong. Lol ok ni pandangan je.

-----------------------------------------

Ok kehidupan pelajar sekolah memang sangat sibuk lagi menyibukkan. Alhamdulillah dah habis dengan Penilaian Asas Fardhu Ain (PAFA). Lepasni hafalkan ayat hafazan je (Lucky thing masa cuti tu dah hafal ayat hafazan yang panjaaaang tu sikit demi sedikit uhukz
Untuk KH, buat kerja kursus dan kerja kayu. Wosh itu yang aku rasa mencabar tu. Dengan kekurusan dan kekurangan otot kat lengan ni, nak menukul memahat segala tu memang kekurangan tenaga. Next week mula buat kerja kayu ni -_-
Setakat ni, cikgu takde cakap pasal folio lagi. Hm tunggulah nanti kalau dah ada folio, memang sangat sibuk lah nak siapkan folio.
Lagi satu perkara yang kurang digemari saya di sekolah, aktiviti kokurikulum. Yeah kurang gemar, bukan tak gemar langsung! Ada beza tahu?! Hmph Sabtu ni perjumpaan Unit Beruniform. Aku macam biasalah, setia dengan Bulan Sabit Merah Malaysia. Untuk kelab/persatuan dan permainan entah bila perjumpaan pertama. Tahun lepas elok je sekolah bagi jadual, tahun ni takde jadual yang ada tarikh-tarikh perjumpaan tu. Mende tah.

Ok enough for now, kalau aku nak tambah lagi nanti aku edit lah mwahaha.
Salam :)

4 comments

NuRhAnI aFiFaH said...

Merenang Gelora , dalam masa dua hari boleh habis -,-

Fatihah Ory said...

Uhm saya habiskan dalam masa 3 jam ._.

nshrh said...

Haha suka gila 'Badri gila kuasa' tu :D Okay fr me novel tu sgt tk menarik n.n

Fatihah Ory said...

Hahahaha ingatkan novel tu sangat menarik :p Yeah kinda, novel tu cam biasa je laaa kan?

© Wonderful
Maira Gall