Wednesday, 29 February 2012

Wonderful

Menghabiskan masa bersama kawan-kawan di sekolah. Hari ini tak stay sampai petang, dapatlah buat kerja rumah awal. Malam ni boleh ulangkaji kalau rajin *gelak kekekeke*

PJ main basketball lagi. Hari ni baru aku aktif. Sebelum ni, aku tengok je hampa semua main. Aku bukan pandai shoot pun. Kurang ketinggian.... Main sekejap je, tetibe lelaki invade tempat kitorang. Uhhhhh menyibuk je. Kitorang terpaksa berundur, kalau tidak...... habislah kepala terhantuk dengan bola kang.
Christine ajak lari around tasik esok. Untuk larian gemilang aka merentas desa nanti. Kitorang okay je. Nak practise katakan. Eventho last minute. Tak apalah, aku semangat jugak nak lari. Kalau kena tinggal kat belakang nanti, pasrah jelah dapat Top 100 pun. Dah biasa........................

Battery low, I really have to end this short entry. Ok then, salam :) Selamat tahun lompat harharhar lompat cam katak ke eh?

Saturday, 25 February 2012

252

Assalamualaikumwarahmatullahiwabarakatuh. Wah panjang salam saya kan. Jawab cepat. Oh okay hi awak yang tengah baca ni. Banyak aktiviti saya buat hari ini. Sangat produktif. Bukan produktif yang ... ye. Jangan fikir pelik-pelik boleh tak?! Eh tetibe.

Actually takde gambar lagi untuk kursus kepimpinan pengawas koperasi. Dari 8 pagi sehinggalah 1 petang. Best sangat kursus tu. LDK lah paling best. Fasilitator semua akak-akak dan abang-abang form 6. Alolo so cute n_n Masa talentime tu kitorang buat koir (eh yeke koir). Nyanyi ramai-ramai lagu apa entah. Akak fasi ajar. Masa Pengurus Besar Koperasi (Pn Azizah Saad) nak umumkan pemenang........... kitorang berharap lah menang kan sebab kitorang buat cam lagi bagus dari team lain tapi tak menang. Melepaslah hamper tu D: Cikgu kata persembahan sekejap sangat. Yelah, lagu pendek je. Dua rangkap! Nevermind takde rezeki nak buat cemana. Congratz team Hari Khamis!

-------------------------------------------

Petang tu takde kerja nak buat en (ada sebenarnya tapi sengaja buat-buat macam tak ada), pergilah online. Kalau online, apa lagi, Twitter & Tumblr lah! Anyway, ada download lagu jugak tadi. Mp3 asyik lagu lama je, radio pulak kadang-kadang tak clear -_- Hm petang-petang tu terus ada niat nak skipping. Tanya Ummi then Ummi bagi. Lepas solat Asar, keluar rumah dan mula skipping. Tetibe hujan renyai-renyai....................... Tapi hujan panas lah. Lepas lima minit, hujan berhenti, gerak taman permainan. Jogging sikit, main sikit, hahaha biasalah dah lama tak enjoy main kat taman *batuk batuk* 

Adik saya yang comel dan bambam.
Pokok berbunga di taman. Ahah mende.
Lepastu jenjalan pusing taman perumahan.  Sampai rumah, adik ajak main badminton. Akak dia on jeh ah. Dah semangat nak keluarkan peluh berbaldi. Ceh melampau. Tengah main tu, Abby tegur. Dia kawan sekolah rendah dulu. Lama tak nampak walaupun rumah dia kat lorong sebelah je. Hm lepas tu kan, kan, kan, kan............. (berapa banyak kan ni dey) Abby puji saya cantik. Hiwhiw kembang lah I. Dahlah muka berminyak berpeluh-peluh pun boleh puji cantik. Hm lain orang, lainlah sudut pandangannya. #EhYeke




Hari ini bagi saya sangat best lah. Walaupun, agak memenatkan. Esok ada Seminar PMR 1Malaysia di UM. Nak ikut? Lolwhut mana boleh kena bayar tau. Sekian, wassalam x

Tuesday, 21 February 2012

Sleep.

By sleeping I could forget the world for a few hours. I will enter a new world, unlogical things will played in my head when I sleep. But sometimes there aren't anything in my head while I'll sleep. That's good though. I can get enough sleep. I will always wake up without fail each morning, continue to live as a human in this earth. Continue with my work, as a student. Go to school, and so on. I'm not ready to sleep forever, if you know what I mean. I love to sleep, but sleeping and not waking up is scary to me.

Yaumul Qiamah is really near to us. People nowadays need to realize that we do not have much time left...........

Saturday, 18 February 2012

Pertandingan Video Osem APG '11

Yesterday I was blogwalking and I found these very awesome videos! It's for a competition but they're all very awesome to me!!!! Here goes some that I watched....












And I'm starting to love Unic's nasyeed-Kau, Kawan, Sahabat & Teman.

Thursday, 16 February 2012

Orang


Tahu tak apa orang? Orang lah. Takkan tak tahu. Kita pun orang. Bukan orang-orang di bendang ya. Banyak dah orang yang aku jumpa. Sepanjang hidup 15 tahun berapa minggu berapa hari ni. Tak terkira jumlah orang yang aku jumpa. Macam-macam jenis perangai ada. Semakin meningkat umur, semakin kurang rapat dengan orang. Lumrah hidup kah? Kalau zaman kanak-kanak, tak kisah dengan semua orang. Sekarang, lebih berwaspada. Nanti dah dewasa? Bersiaga mungkin. Bersiaga tu apa? Tanya Kenchanabilim. Kenchanabilim tu apa? Google lah senang *headdesk*

Gambar bunga tapi cerita pasal orang. Bagus betul. Eh gambar itu Fatihah punya.

Tuesday, 14 February 2012

Paku

Assalamualaikum. Hai. 7 hari tak update. Mesti ada yang rindu ni.

Forever alone - Masuk kelas je, whiteboard penuh dengan Happy Valentine's Day blabla doodle sana sini. Dahlah marker merah. Haha lantak ler. Sekali Choi datang, dia pergi pangkah lepastu buat "FOREVER ALONE" kakakakikikikukuku. Lepastu Yong Wen padam Forever Alone tu pastu hape entah dia tulis tak ingat. Aku tengok je. Cikgu datang, habislah karya seni tu kena padam ~

Kerja kayu - Hari ni pergi bengkel. Dua masa. Cikgu suruh mencantum kayu, dan seterusnya paku lah kan apa lagi~ Aku rasa tahun ni projek kerja kayu paling senang. Haha entah kenapa. Yelah, potong kayu minggu lepas pakai gergaji jig tu. Tapi bukan aku yang potong. Mintak tolong hero Malaya lah. Thank you so much ye Nazrie!! Hari ni lepas mengglu, tersangatlah senang memaku! Sangat lawa! Ceh ini berlagak maaflah ye. Anyway, disebabkan terlalu berlagak lalu aku main paku je tak tetapkan betul2 then paku tu terkeluar aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa geram jeh tapi nak buat cemana. Ada dua actually paku yang terkeluar. Sadis. Aku paling awal siap. Jyeah bangga! Tak pernah buat kerja kayu dengan mudah sebelum ni eks dee. Ahmad ternganga tengok aku hammer ganas sangat (?). Haw Wen pulak puji aku. Lepas tu aku tolong dia paku. Dia pun cakap terima kasih. Hahahihihuhuhoho berlagak pro depan lelaki ^^ Sila jangan jengkel uhuk uhuk

Koperasi - Ada senior talk back pasal aku & bestfriend aku. Disebabkan kitorang pegang satu jawatan ni. Hurm sampai hati kakak berbuat begitu~ Aku actually bukannya nak sangat jawatan tu tapi disebabkan cikgu random lantik en. Kakak(s) yang tak puas hati tu tolong jangan jengkel dengan kami. Pergi pujuk cikgu lucutkan jawatan kami. Kami okay jerrrrrrrr kalau tak pegang jawatan pun.
P/s : Rindu senior tahun lepas :<

Congratulations Taylor! :)

Saturday, 4 February 2012

Raya datang lagi

Salam Maulidur Rasul to all muslim. Jangan lupa berselawat ke atas nabi junjungan kita, Muhammad SAW. Allahumma sollia'la saiyidina Muhammad waa'la ali wasahbihi wabaarik wasallim. 

Anyway, nak share sikit pasal open house CNY yang aku pergi tadi. Sempat sesat jugak eventho area sekolah je. Rupa-rupanya, Christine buat kat area kedai dia, bukan rumah dia. Punyalah pusing-pusing kat kawasan perumahan tu lol.

Sufina & Saw Shi Ying (we call her Sushi!)
Me - Jun Hao - Chong You Seong
Sushi - Man Yee - Christine (Tuan rumah)
Choi Chiun Shun - Jun Hao - Ng Haw Wen
Making the egg stand. Kalau boleh stable egg tu, make a wish. (Aku dengan Sufina mana buat woi)

Dekat open house tu around sejam lebih. Lepas makan the guys pergi karaoke. Well, I don't. Haha malu malu malu. Aww~ Lastly, balik! Ceh bukanlah balik rumah terus, parents ajak pergi makan. Makan lagi? Yeah, for me. Tapi tak apalah, boleh gemukkan badan........
© Wonderful
Maira Gall