Monday, 28 May 2012

Perancangan cuti

Assalamualaikum. Yeayyyyyyyyyyyyyyyyy bersorak riang dalam hati sebab dapat cuti. Hihihi biasalah pelajar sekolah memang menantikan kehadiran cuti sekolah yang panjang ni. Walaupun cuti pertengahan tahun je.. As long as I can get some rest, from school.

Aku baru rancang cuti hari ni. Hm tengoklah, ikut keadaan. Ini kan sekadar perancangan, entah dapat dilaksanakan atau tidak.

Improve in housewife skills
Okay, first thing in list. Aha, serius ke ni? Yeah yeah. Aku kena rajin buat house chores. Sambil tu, boleh tolong ringankan beban Ummi ye tak? Sebelum ni, jarang lah aku buat house chores. Pengakuan ni. *cough* I was thinking if not now, bila lagi? Dah besar panjang baru nak belajar jadi isteri orang? Memang tak ah kan. Sebagai perempuan, kena lah tahu housewife skills ni, eventho tak jadi housewife sepenuh masa nanti.

Revision for PMR 
Hari ni, 133 hari lagi nak PMR. Phew phew phew sekejap gilaaaaaaaaaaaaaa. Hidup kat dunia ni memang sekejap pun, mana ada lama. Eh tetibe. Okay aku rasa untuk ni, aku hanya akan buat revision sekadar yang termampu (tak mahu paksa diri belajar berjam-jam macamlah masuk otak) dan mungkin aku akan buat mind maps, quick notes etc.

Dua ni yang penting & main lah. Lain, macam hangouts ke, shopping ke, belakang cerita. Cuti kali ni, takde pergi mana-mana. Ni yang Ummi Abah dah cakap awal-awal. Tapi, tak tahulah kalau ada sedara ajak bercuti pergi mana-mana ke, and Abah Ummi setuju. Hiyaghhh rasa macam best je!! (>.<) Eh tapi, cuti dua minggu takdelah lama sangat. Kejap je dah pun berakhir *sobs*. Get ready for a hectic school life again. Hectic lah sangat, padahal belum lagi jadi medical student macam Kak Fatin Liyana tu huishh.


3 comments

Lina Khairunisa said...

Have fun holiday ni! Oh, yeah haha tau tau. Lgpun, top referring sites pun mmg dari blog kak Dena (:

Anonymous said...

Fa, this is maybe out of topic. But, by any chance, do you remember a blogger/ex-blogger whose name Amirah Farhana? I've lost contact of her for years.... :(

Fatihah Ory. said...

Anon, who are you? Amirah Farhana? I think I've known that name before but I couldnt recall her. Maybe dia ada nickname ke dulu? Try search at google maybe? :)

© Wonderful
Maira Gall