Friday, 20 July 2012

Ramadan Al Mubarak

Sesungguhnya bulan yang mulia ini sudah tiba lagi,
marilah manfaatkan bulan ini dgn sebaik-baiknya,
InsyaAllah :)






& during the second week of Ramadan, I'll be sitting for PMR trial. Pray for my success!
I will leave this blog for quite sometime. Till then, assalamualaikum.

Thursday, 12 July 2012

Fifteen years old

Date : 10 July 2012 
Event : Senamrobik 1Murid 1Sukan 1Malaysia

Teehee okay hari itu memang birthday aku. Weehee coolio coolio tak belajar ok sebab ada senamrobik then lepas rehat ada pertandingan/ceramah etc. Senamrobik non stop for 40 minutes. Heh aku tinjau tinjau hanya berapa percent sahaja yg bersungguh-sungguh buat. Macam aku ni! Peace! :3 Syok apa senamrobik ni lol cuma kengkadang aku macam penat sikit hm kantoi stamina tak kuat x) Lepas rehat dengar ceramah kat dewan. Tak sanggup nak menghitamkan muka lagi hahaha biarlah dengar ceramah pasal remaja pun. Geli geli pun ada ilmu tahu. Terima kasih doktor yang saya dah lupa nama sbb beri ceramah kat kitorg!

Masa ni tgh tgk cikgu menonjolkan kehebatan cikgu main hoki, bola, bola jaring, takraw etc
Panas meh? :p
-----------------------------------------------------
Pergi Mc Donald untuk lunch. Yay............. 
Lepas dah lunch, tenenene Aqisah & Amalia beli cake ^_^

Actually ada dua jenis kek. Satu lagi dah habis.
Credit to amaliahzrh's instagram.
Pastu baliklah kitorang ke sekolah. Kenapa? Sebab ada tugas. Koop duty~ Yeahhhhhhh masa tu dah lambat but still ramai takde lagi. Kecoh gila koop pada hari itu. Amalia kan bawak dslr so we're like taking pictures here and there. They're gossiping bout this and that. Lawak gilo. Oh oh nanti masa niaga ria akak Fatina nak bawakkan kitorang apam polkadots. Weeee ^^ Tak lupa juga kpd Dzafri yg telah belanja aku Vitagen. Thanks yo, si koperator terbaik :p

Credit to amaliahzrh's instagram.
Ehem ehem on my birthday my boyfriend picked me up and then tadaaaaaaa surprise for me aaaaaaaaaaa :D  Memang sangat terkejut lah expression aku time tu. Takleh nak lakonkan semula hakhakhak. Terima kasih sekali lagi :> Oh and malam tu, satu family sambut birthday aku. Doa selamat then potong kek then makan malam~ Weeeeeeee dah lama tak sambut birthday aku sobs sobs this year so terharu ok!

Happy birthday Fatihah :)

Me with the cake :3
Potong kek jom wiwiwiii jom makan

 Kad. Hadiah. Kek.
:3


Ehem ehem ehem so who gave me the huge and oversized bear? :3

Monday, 9 July 2012

Hari Anugerah Cemerlang

7 Julai 2012
Yay sayalah penerima anugerah :
Pelajar Terbaik Tingkatan 3 (KRK/KAA)
Tempat ketiga
*tepuk tangan*
Alhamdulillah :)

Ummi & Abah datang sekali :)
Er gelap pula. K.
Camnilah fail eksklusif dia. Teehee

Lepas tu balik rumah. Then petang2 pergi Floria. Masyuk~ Haaa gambar pi carik dekat pesbuk je. Sekian.

Monday, 2 July 2012

Beginning of July

Assalamualaikum! Hai. Ada orang ke tak? Takde? Takpelah........ Hm rajin aku nak update pasal hari sukan semalam. Eish rajinlah, sebab harini dapat cuti! YEAYYYY! Tapi banyak gilo homework menunggu. Pastu pastu, trial lagi sebulan! Ah lebih kuranglah~ Anyway, I had a lot of fun yesterday. Alhamdulillah, 1 Julai tidak menghampakan saya. Tunggu 10 Julai pulak pasni ye, lulz.

Pictures pictures pictures~

Kitorang bertolak awal! Naik bas baru ada 20 orang. Lagi 10 tak datang lagi. Lambatnya kalian :p
Sampai stadium terus mengemaskan uniform etc semua.
Hey Jana cepatlah bersiap woi. Eh belakang tu ada balloons utk gimmick acara kuikuikui
Cantik dah camni, bagus bagus (y)
Ni Eyca ambikkan gambar. Haha sebab aku barisan tengah ~
Pemegang bendera (Shairiey) dan komander. Wuuuuu Aman~~

Thanks again Eyca sebab ambikkan gambar aku kalau tak memang takde gambar sobs sobs.
Eh belakang tu ada encik encik polis sekalian~

Ni patutnya kak madihah pegang sepanduk tapi takpelah, peace Kak Dalila & Kak Hajar ^^
Subuh subuh lagi kitorang dah gerak! Ceh tipu je lol taktahu pehal gambar gelap camni  -_-
Muka kepenatan setelah seharian berada di Pusat Sukan UPM. Berdebar menanti keputusan.
Masa tolong first aider, tak banyak aku tolong. Aku banyak main je hahaha minta ampun. Alaaa tapi aku bukan letak nama kat first aider, tak letak pun tahun ni. Tahun lepas laa jaga checkpoint masa 4x100, 4x400. Tahun ni jaga kat khemah je, tolong kipas orang. Aku ni mana pandai urut urut kaki orang macam Aida Fitri. Most of the time aku main dengan hackel(bulu merah) sampai abg Nasir kata "Dari tadi asyik main dgn benda tu je. Wangi eh? Letak perfume pakwe eh? Kantoi~" Nak tergelak aku dekat situ. Pastu cikgu Faris Danial cakap aku tak menolong Zuhal langsung sebab main dengan hackel je kerja. K k k k k k. Pastu en masa keputusan pertandingan perbarisan, BSMM en, tak dapat top three. Sad. Sad. Sad. Takpelah bukan rezeki kita. Masa ambik gambar satu pasukan kat tengah padang, ada kadet polis sorang ni cari maut agaknya pergi show off piala dorang. Puiii puiii tak beradab langsung -_-

Anyway, saya respect semua senior BSMM. Tanpa mereka, siapalah kita. Rajin benar mereka menolong first aider, bebudak kawad. Arigatou dah ajar kami yang masih kecil dan kadangkala degil ini. Wuuuuuu sedih pulak rasanya.
© Wonderful
Maira Gall