Saturday, 1 September 2012

Keputusan Percubaan PMR

Assalamualaikum. Sekarang ni dah masuk bulan September. Gila cepat weh! Gila cepat ke cepat gila? Tak kisahlah -_- Result trial juga yang jadi entri pembuka bagi bulan September ini ahaks. Sebelum letak printscreen result aku tu, mai aku rumuskan sedikit mengenai result kali ini.

  1. Result menurun (TT__TT) (Tapi aku terima je, takdelah sedih hentak-hentak kaki bagai)
  2. Peratus menurun lebih kurang 2 peratus
  3. Tak dapat straight A's
  4. Gred Purata Pelajar 1.13 (Sebelum ini 1.0, sebab ada B, GPP pun turun)


Nombor 9 dalam tingkatan? O.O Memang aku terkejut mula-mula tu. Mwahaha pastu aku sedar yang aku tak dapat straight A's, mana boleh nak dapat nombor gempak dalam tingkatan en. Dalam kelas aku pun takde sorang dapat straight A's. Jadi yang conquer nombor gempak dalam tingkatan tentunya bebudak straight A's eventho peratus mereka lebih rendah daripada mereka yang mendapat 7A 1B, 6A 1B etc.

Lebih kurang sebulan lagi, PMR!! Weuuuuu now I'm struggling to do better for maths and I should read the questions carefully so I dont do careless mistakes again that will make me lose marks u_u

4 comments

Hidayah said...

Its hard to believe that you got no 9 out of the whole form. Like seriously, you got 7A 1B kottt!!!! Budak sana mesti pandai-pandai.... Anw, congrats once again :)

Hidayah said...

Oh yeah, lupa nak tulis. Any tips tak utk belajar?

Fatihah Ory. said...

Yeah I know right. Number 1 dalam kelas pun dapat number 7 dalam tingkatan ;)
Tips? Em just buat banyak latihan & fokus time cikgu bagi ilmu. Tu je kot :D Nota kadangkala membantu.

Izz Hazwani said...

Congrats, sayang :)
All the best for PMR. Yang penting, masa real exam tu haha nanti jangan la cuai dan main-main dengan masa.

© Wonderful
Maira Gall