Monday, 7 January 2013

Tingkatan 4

Salam :)

Ye aku dah masuk tingkatan 4 tahun ni. Tahun pertama sebagai pelajar menengah atas. Tak pandang dah menengah rendah ni /acah je chill lah/ Haaaaaa minggu lepas merupakan minggu yang memenatkan juga lah. Setelah sekian lama tak pergi sekolah, tiba-tiba hari pertama terus dapat buku-buku teks. Berat tau nak angkut 22 buku teks bawa balik rumah. Patutnya 17 je tapi ambik 5 buku teks ekstra (English version). Haaaa mana taknya berat. Cikgu-cikgu yang masuk kelas mesti intro pasal SPM format. Lepas tu dah tak buang masa dah, terus mengajar. Ada kawan aku kat Gombak tak belajar lagi sebab diorang ada ceramah pasal aliran TT_TT Ok takpe lah sekolah aku kan laju je nak buat macam mana. Kawan aku yang kat MRSM pun baru start hari ni. Kemain dorang cuti lebih, untunglah!!!!!!!!!!

So far, cikgu-cikgu semua okay. Takde marah-marah lagi ke apa. Biasalah, baru masuk tingkatan 4 kan. Nanti dah lama-lama mestilah tunjukkan belang ceh ceh yeke aku pun tak tahu lah. Aku ni ambik science stream, kelas pertama pulak tu. Add Maths, Biology, Physics, Chemistry. Hah itu empat matapelajaran yang baru bagi aku so agak nervous lah kan. Haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa semoga aku dapat memahami segala apa yang diajar guru-guru, amin :)
p/s nak ambik tasawwur ke tak. hm hm.

Duduk sekolah ni sampai habis SPM.

1 comment

Shuhaidah Shukor said...

Goodluck masuk form 4. Awal awal ni fokus tau sebab dia basic. Kalau tak nanti you susah faham ;)

© Wonderful
Maira Gall