Sunday, 10 February 2013

Skin Care Products not-so-haul

Assalamualaikum ;) Sekarang ni tengah cuti tahun baru cina! YayerZz suka lah kan dapat cuti. Walaupun cikgu bagi homework yang agak banyak, tak apa lah, seminggu ni kan banyak masa. Semalam aku pergi Jusco, nak beli banyak benda. Semangat nak shopping nih. Duit pun dah ada. Terima kasih PIBG sebab bagi RM100! (Cus I got 8A's last time, remember?)

START!!!!!
From left to right; Toner-Scrub-Moisturiser-Shower Gel
  • Penyegar (Toner) - Safi [RM5.90] @ Watsons AEON Taman Equine
  • Skrub (Scrub) - Follow Me [RM10.90] @ AEON Wellness Taman Equine
  • Pelembab (Moisturizer) - Shurah [RM10.90] @ AEON Wellness Taman Equine
  • Gel Mandian (Shower Gel) - Daiso [RM5.00] @ Daiso AEON Taman Equine
Aku cari skrub muka Biore tapi takde :( Dulu aku guna Biore lepastu dah malas nak pakai skrub. Bukan malaslah, tak beli jeh lulz. Dulu masa form1 sampai form2 rajin je pakai skrub ni. Skrub hanya dipakai seminggu dua kali. Tu yang aku beli 100ml, bolehlah tahan berbulan-bulan tak perlu beli lagi dah. Toner memang aku tak pernah pakai, walaupun last year Sufina ada suruh cuba, aku tak beli jugak. Sekarang baru beli. Beli toner yang buatan Malaysia, takde alkohol. Pelembab, masa form 3 dulu aku guna Fair&Lovely lepastu dah habis beli Shahirah/Syahirah. Bila dah habis jugak tak beli sampailah sekarang baru rajin nak beli. Shower gel tu tak berniat nak beli tapi sebab ada wangian ros, belilah ;) Suka bau ros! (My foot wash&lotion is in rose fragrance)

Korean sheet masks, Sasa sheet masks
From left to right; Pearl Powder, Mulberry, Rose, Aqua Boost, Aloe
  • Pearl Powder [RM5.90] @ Watsons AEON Taman Equine
  • Mulberry, Rose, Aqua Boost, Aloe [4 for RM10] [RM4.90 each] @ SaSa AEON Taman Equine



Kebanyakan masks memang mahal, jadi aku pun beli satu je dekat Watsons. Masa tu tak masuk SaSa lagi. Bila tengok SaSa ada offer 4 masks RM10, rembat jelah ahahaha mak aku pun beli sekali. Lagi satu, masks yang aku beli dibuat di korea. Made in korea. Gituw. Tengok Pearl Powder Mask atas ni, Lotte punya syarikat! Ahakz, if you're a kpopper, you know what is Lotte. Fyi I've never tried sheet masks, only homemade masks that my mother made once in a while.

Purederm Dark Circle Reducer Eye Patches [RM 5.02
@ Watsons AEON Taman Equine

NuTeen Acne Away Gel [RM 10.80
@ Watsons AEON Taman Equine
I bought this because my chin scarred due to pimple. Uh sebenarnya macam2 aku buat dengan jerawat tu so dia pun sjdfsxhxauhdsu berdarahlah apalah. Kan dah ada parut. Hopefully this will help!


Cettua Charcoal Nose Strip [RM 8.42]
@ Watsons AEON Taman Equine
Aku akan guna lepas daguku dah bersih dari bekas jerawat & anak-anak jerawat di situ yang tak keluar lagi, erk ada ek anak-anak jerawat. Ada kot. Walaupun dia nose strip, boleh je guna kat dagu ahakz sebab kat situ pun ada whiteheads, blackheads. 

SKIN CARE PRODUCTS (BEFORE YESTERDAY)
(so little compared to what I just bought ikr)

Watsons Rose Fragrance Foot Lotion
This one i rarely use lulz i got no time for foot -_- Anyway i got this from my cousin. She gave me this one along with the Foot Wash!

Foot wash - Cleanser - Cleanser (again?)

Yup tu tiga je aku punya dalam bilik air. Foot wash yang jarang guna. Pencuci muka Garnier yang setiap hari mesti pakai. Uols kena cuci muka dua kali sehari kay. Jangan lupa. As for the EverSoft cleanser, that one is my cousin's. But she left it here so I will use it after the Garnier is finished. Moisturiser aku? Yang Shahirah tu lah, dah habis so yeah tak beli selama dua bulan aku rasa.

Thanks to korean youtubers yang merasuk aku beli banyak benda (ceh merasuk konon). Anyway koreans really use a lot of skin care products TT_TT and their skin care products' brand such as skinfood, face shop, holika holika, etude house, lioele, ugh i cant afford those wait til i get my own wages! Sekarang kita guna apa yang termampu! Nanti kalau dah guna, aku buat review products insyaAllah. Total up semua yang aku beli semalam, RM75 lebih kurang. Banyak jugak habisnya ._.

Simple Skin Care Routine
1. Cleanse your face with cleanser foam
2. Use toner (use cotton pad)
3. Moisturize your face
Pastu pakailah bedak baby ke :3
© Wonderful
Maira Gall